Mi tetszett Kovásznán? A befont sín, a rácsos víz és a nem rácsos víz

A befont sín. A Bolyai–Lobacsevszkij-féle párhuzamosok a Tündérvölgyben találkoznak.

Érdekes, hogy mi marad meg egy három éves gyerek szemével Kovásznából: a befont sín, a rácsos víz és a nem rácsos víz. Azaz a kisvasút egykori hídja – ennyi látvány maradt sajnos a Sikló környezetében – a Pokolsár és a Kovászna-patak.

Felnőtt szemmel is azt látjuk, hogy a Sikló nyomvonalát jobban meg lehetne tisztítani, a fákat gyéríteni, egy ipartörténeti emlékmű ennyit megérdemel. Védősávval kellene ellátni. Egy szép kilátó kívánkozik a tetejébe, amelyhez fogaskerekű kocsik szállítanak fel. Ez máris két órával meghosszabbítaná a Tündérvölgyben kisvonattal eltölthető egyórás időt.

A parkbeli fényes inox csövezetek is nehezen veszik fel a versenyt a kovácsolt vas látványával, egy kissé tájidegennek tűnnek.

A rácsos víz. Pokolsár Kovászna főterén.

Reális problémát a park akadálymentesítése jelent. Ugyanis a gyerekek rajonganak a patakvízért, amelynek korlátja alig nyújt valamiféle biztonságot egy óvodás gyerek számára. A patakon átívelő központi palló pedig egyenesen életveszélyes, elkóricáló gyerekek számára. Rengeteg a létraszerű inoxdísz amely minden gyereket megmászásra hívogat. Nehéz ebben a parkban ellazulni.

A főtéri épületek látványa jelentősen javult, ellenben még sok munka marad azok számára akik a nyugdíjasok igényein túl, kisgyerekes családok számára is kikapcsolódást szeretnének nyújtani. Szépül, de mégis mintha átépítésre várna Kovászna főtere.

Reklámok
Kategória: geotourism, Pokolsár, turizmusszervezés
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s