A lakossági fórum jegyzőkönyve

Elkészült az első tábla. A héten meglesz a többi is. Remélhetőleg a Jóisten megfogja óvni a karatékáktól.

Habár Szentgyörgy környékén zuhogott az eső, Uzonkafürdőn az idő velünk tartott. A kissé borús ég alatt 20 résztvevővel körül-belül egy órás beszélgetés sikeredett. Tiszteletét tette Demeter János, a megyei tanács alelnöke is, valamint az Uzonka Egyesület vezetősége is jelen volt. A résztvevők a hétvégi házzal rendelkezők közül kerületek ki. A táblaállítás által érintet tanyákat, gazdákat személyesen is felkerestük és örömmel vettük, hogy az Uzonka Tanösvény gyakorlatilag semmiféle akadályba nem ütközik.

 • A Megyei Tanács írásos kérésünket napokon belül jóváhagyja. Frissítve: MEGTÖRTÉNT! :).
 • A pisztrángosi borvízforrást két ösvényen/úton lehet megközelíteni. Ezekből az egyik villanypásztorral rendelkezik de azt könnyen ki lehet akasztani, mondta a gazda.
 • A zergebogláros kertnél a táblát olyan helyre állítsuk fel, hogy szánt-szándék nélkül ne lehessen kihúzatni. Itt a tanyán friss sajt is lesz kapható.
 • Többen is javasoltak egy kilátót a Murgó tetejére. Ez csupán a medve populáció felmérése után épülhet meg. Mi igyekeztünk a tanösvény nyomvonalát mindig nyílt terepen vinni, hogy a helybeli vagy esetleges import medvékkel a találkozás esélyét minimálisra csökkentsük. Ilyen meggondolásból egy kilátót a Murgóval szemben a Dél-Hargita legdélibb lábára lenne célszerű építeni, a térképen zöld színnel jelzett nyomvonal végére.
 • Javaslat hangzott el a Setétpatak földtani értékeinek bemutatására is.  Ezek sajnos az Uzonka Tanösvény főgerincétől nagyon távol esnek. Füzetszerű kiadványokban azonban ezeket minden további nélkül be lehet mutatni.
 • Pallóösvényt a lápba, mint elhangzott, többen is terveztek, remélhetőleg a Megyei Tanács segítségével ebből lesz is valami
 • aggodalmak hangoztak el azzal kapcsolatban, hogy hol lesznek a pikniktörvénybe foglalt helyek kijelölve
 • egybehangzó vélemény szerint,  a Tanösvényhez szorosan nem kötődő  egyéb uzonkafürdői problémákról a helyhatósági választások után majd újra tárgyalni kell, hiszen a romba dőlt építmények eltávolítása jelentősen növelné a turisták komfortérzetét
 • külön szívünkön hordozzuk az ugyancsak összedőlt régi mérlegház eltakarítását illetve újjáépítését, hiszen egy csodálatos köztéri bútorként szolgálhat
 • május 5-én újra találkozunk, táblaállítás és a tanösvény nyomvonalának megtakarítása céljából

Reklámok
Kategória: jegyzőkönyv, lakossági fórum
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) A lakossági fórum jegyzőkönyve bejegyzéshez

 1. Lajos szerint:

  az “importmedve” fogalma csak egy mese habbal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s